17 april 2017

Een interview met de mannen van POKOE!

Ik mocht een ochtend(je) doorbrengen met de mannen van Pokoe en vroeg ze dus ALLER eerst, hoe in hemelsnaam spreek je het uit?
Gelukkig is zowel POKKOE (fonetisch) als POOOOOKOE  toegestaan en zeg ik het niet al maanden verkeerd!
Robin (23), Michel (34) met zijn jongste dochter, Etienne (27) en in gedachte Wouter (27 jaar) nemen plaats op mijn bank en ik leg ze deze ochtend TIEN vragen voor!
VRAAG 1: Noem eens 1 typerende karaktereigenschap voor elkaar
Robin is de enthousiasteling. Michel is altijd kritisch betrokken, Etienne heeft oog voor detail en Wouter? Die is zeer modebewust. Dat laatste wordt natuurlijk door de drie aanwezige mannen ingevuld.
Overigens lijkt het -als ik het zo opschrijf- dat deze vraag binnen no time beantwoord werd, maar niets is minder waar!
VRAAG 2: Wat doen jullie naast “Pokoe?”
Robin is student in het dagelijks leven (ICT) en Etienne is freelance cameraman en editor (een van de redenen dat ik maar geen VLOG schiet).
Wouter is analist en Michel is fotograaf en creatieveling.
Festivals Zeeland
VRAAG 3: Hoe en waarom zijn jullie op het idee gekomen voor de Pokoe feesten?
“Pokoe begon als huisfeest,” legt Michel uit. “Heel veel van onze vrienden studeren in de randstad en eens per twee maanden kwamen we bij elkaar om te feesten en bij te praten.”
Bij Frank thuis.
“Daar is het begonnen,” vult Etienne aan. “Het werd steeds groter en op een gegeven moment werd het te druk. Want die vriend nam vrienden mee, en die vriendin nam vriendinnen mee en zo groeiden we gestaag.”
Ik (red. Rachelle) weet nog goed dat het eerste Pokoe feestje in Sev (Seventy-Seven in Middelburg) werd gevierd, want dat was de locatie die volgde na Frank zijn huis. Mensen stonden in de rij om binnen te komen!
“De eerste 9 feesten hebben we in inderdaad in Sev gegeven,” lacht Robin. “De eerste avond was zo’n positieve, leuke avond. We waren echt positief verrast en dat smaakte naar meer.”
Omdat het zo’n ontzettend succes was en de heren langer door wilden feesten dan tot 2 uur ’s nachts, kozen ze voor een andere locatie na Sev.
Dus tot 2 uur feesten bij Sev en vervolgens door naar Schuttershof.
“Maar het was lastig om dan helemaal opnieuw te beginnen in Schutters,” legt Michel uit. En daarom kozen de heren voor de Spot. De perfecte locatie voor de Pokoe feesten.
“Omdat het allemaal vrienden, van vrienden, van vrienden zijn, heerst er altijd een gemoedelijke sfeer,” legt Robin uit.
En daarin geef ik hem zeker gelijk. Een aangename sfeer hangt er (ben er zelf nog maar 2x bij geweest maar goed).
Eens per kwartaal kun je dus komen dansen en genieten in De Spot in Middelburg!
Pokoe Middelburg
VRAAG 4: Waarom denken jullie dat het zo succesvol is wat jullie doen?
“Onze vriendengroep is de oorsprong van Pokoe,” legt Etienne uit. “En onze familie groeit. Er komen steeds meer mensen bij die komen dansen en genieten. Maar ook zeker mensen die hun talenten willen gebruiken ten behoeve van Pokoe. Hierdoor groeien we en denken we ook steeds groter.”
Etienne doelt natuurlijk op het Pokoe Festival dat aanstaande zomer zijn eerste editie zal krijgen.
VRAAG 5: Wat als het feestje klaar is? Hoe feesten jullie zelf verder?
“Een enkele keer gaan we door, maar dat is niet vaak hoor,” lacht Michel. “We drinken backstage een biertje en gaan dan naar huis. De jaartjes gaan natuurlijk ook tellen HAHA.”
“Het is ook wel een beetje een moodkiller als je na zo’n leuk feest door gaat,” vindt Robin. “En de volgende dag moet er opgeruimd worden dus tja…”
VRAAG 6: Zijn jullie in te huren om een leuk feestje te organiseren?
“Robin en Etienne zijn als DJ in te huren,” vertelt Michel. De heren zijn altijd enthousiast om mee te denken met anderen overigens, maar in te huren? Dat nog niet.
VRAAG 7: Wat is een typisch mannelijke eigenschap die jullie bezitten?
Deze vraag is natuurlijk een vraag om het gezelschap dat ik interview te laten nadenken.
Grappig en omdat het interview bij ons op kantoor plaats vond, dachten Nikki en Nadja -mijn collega’s- ook gelijk mee! Er werd zelfs eerst op Google gezocht wat nu typisch mannelijke eigenschappen zijn.
“Ik ben papa van twee dochters en mannelijker dan dat wordt het niet,” zegt Michel adrem. En hij heeft gelijk. Tijdens het interview was dochterlief afgeleid door de winkel en wilde ze op ontdekkingstocht (en later snoep) en Michel was super lief!! Daar smolten we natuurlijk allemaal even van.
“Een aanpakker,” zegt Robin over zichzelf. Gedrieën bedenken de mannen een mannelijke eigenschap voor afwezige Wouter. “Transparantie,” roept Robin! What you see is what you get. 
“Ze hebben vast een lijst gemaakt welke eigenschappen misten bij vrouwen en hebben daar een lijst van mannelijke eigenschappen van gemaakt.”
TJA. Dat is de quote van de dag!

POKOE
VRAAG 8: Social Media? Ja of nee?
“Voor Pokoe gebruiken we Social Media heel erg veel, maar persoonlijk gebruik ik het heel weinig,” zegt Etienne.
“Ik gebruik het wel heel erg veel, ook zeker privé! Mooie foto’s en filmpjes van mijn dochters. Ik ben er wel veel mee bezig,” vertelt Michel.
Ook Robin deelt alles van Pokoe en zit verder niet heel veel op Social Media! De vormgeving van de Pokoe Facebookpagina en website ziet er trouwens zeer strak uit.
VRAAG 9: Hoe ziet een dag na een feest eruit?
“BRAK en heel erg VAAG. Vaak gaan we in Sev nog even nagenieten, nabespreken en evalueren,” zegt Michel. “We spreken dan tussen 15.00 uur en 15.45 uur af en dan is het Spa Rood, Groene Thee en koffie tijdens de nabeschouwing.”
“Siroop werkt trouwens ook heel goed als je brak bent,” vult Robin aan.
“Het is sowieso een lange dag, want er moet ook nog opgeruimd worden in de Spot.
VRAAG 10: Favoriete comfort food?
Nadat ik eerst moest uitleggen wat comfortfood is worden de voedingsmiddelen opgenoemd waar de heren warm van worden.
Voor Etienne zijn dat perenijsjes! Je kent ze vast wel? Van die lekker simpele ijsjes die je zo weg likt?
Voor Michel zijn dit kaasstengels en voor Robin is dat de Molukse keuken. Een man naar mijn hart natuurlijk aangezien de Molukse keuken zo ontzettend lekker is en ik zeker een aantal gerechten goed kan maken (jaaaaaren training aan vooraf gegaan).
POKOE Middelburg
Festival Pokoe? Do tell!
De heren gaan er eens goed voor zitten, want naast de Pokoe feesten die staan als een huis is dit de aller-aller-eerste editie van het Pokoe Festival!
“Het begon allemaal met Edwin Mijnsbergen,” vertelt Michel. Het lijkt de eerste regel van een sprookjesboek…
“Hij mailde ons dat Middelburg 800 jaar bestaat en dat we wellicht eens contact zouden moeten leggen met de organisatie. Vervolgens hebben we een plan geschreven en ingediend. Dat is het verhaal in een notendop.”
“Kijk, wij willen ook groeien en altijd vernieuwen! En wij spreken een doelgroep aan die door de gemeente niet zelf aangesproken wordt. We wilden overigens echt de sfeer van de Culikaravaan, bij de Seismolen creëren, dus een plan was zo geschreven,” zegt Etienne.
Het moest een echt Middelburgs Festival worden in samenwerking met lokale ondernemers! Waarbij de focus op muziek moest komen te liggen, met daarnaast genoeg andere activiteiten! Diverse smaken en culturen, soulfood. Een echt multicultureel festival.
“Ons eerste Pokoe Festival zal plaatsvinden op 10 juni 2017 van 12 uur tot 23.30 uur bij de Seismolen in Middelburg!” De heren glimmen als Robin dit vertelt.
De middag is meer op de gezinnen gericht! Er is entertainment voor de kids! En ’s avonds gaan we LOS!
Pokoe Middelburg
Kijk, nu kende ik deze mannen redelijk. Michel en ik hebben ooit in dezelfde straat gewoond en Etienne is een vriend van mijn broer. Robin kende ik alleen van gezicht en Wouter blijft een mysterie. Maar wat deze mannen -vrijwillig- neerzetten, is noemenswaardig.
Pokoe doet het goed, het feest heeft een eigentijdse sfeer die je het beste kunt omschrijven als gemoedelijk, aangenaam en ENORM gezellig. Een studentenfeestje pur sang.
En dan nu het Pokoe Festival!
Weer een stapje verder. Deze heren staan echt voor vernieuwen en dat is zeker wat ze nu gaan laten zien in juni!
Wil je meer informatie over het festival? Check dan DEZE link.
OPROEP: Mocht je leuke ideeën hebben voor het Festival of als vrijwilliger aan de slag willen? Denk dan opbouwen, afbreken en/of bardiensten?
Mail dan even naar redactie@zeeuwze.nl en wij sturen jouw mail door aan de heren van Pokoe.
Een aantal meiden van ZeeuwZe staan in iedergeval op voor een bardienst!
Festivals Zeeland
Festivals Zeeland