31 juli 2016

Van Domburg naar Moskou: het laatste deel!

Alle delen nog eens achter elkaar lezen? Dat kan hier:
Deel 1, deel 2 en deel 3.
Wanneer Ellen Verbeek me rondleidt in villa Duinvliet en camping Yogabee vraag ik welke banden zij met Zeeland en met Rusland heeft.
Ellen:”Derk en ik kwamen als kind al regelmatig in Zeeland. Derk’ s familie komt uit Zeeuw Vlaanderen en Wemeldinge. Onze kinderen zagen het altijd als ons vakantieplekje. “
Voel je je inmiddels al een beetje Russisch?
Ellen: “Ja toch wel. Ik hou ook van Russische mensen.
Ze gaan er vaak helemaal voor. Daar hou ik van. “

Foto's: Mechteld Jansen www.forumfotografie.nl
Foto’s: Mechteld Jansen
www.forumfotografie.nl

Geloof je in karma?
“Jazeker, maar ik hecht meer waarde aan familiepatronen. Ik geloof dat bepaalde trauma’s en ervaringen via ons DNA worden doorgegeven. Door daaraan te werken lossen we familiepatronen op.
We hebben maar één leven en het is belangrijk om daar alles uit te halen wat er in zit. We kunnen het maar één keer doen, dus is het belangrijk om helemaal, totaal te leven.”
Hoe zit het dan met reïncarnatie en meerdere levens? Houdt karma niet in dat we meerdere levens leven?
Ellen: ”Ja, en dan is het dus belangrijk om alles uit dat leven te halen wat je nu leeft, alles uit die incarnatie te leven zoals je hier en nu deze persoon bent. Je kunt maar één keer deze persoon zijn.
We zijn hier om gelukkig te zijn en anderen te helpen geluk te ervaren. Het is onze taak daar alles aan te doen “

Dankbaar verlaat ik het landgoed en voel hoe de woorden van Ellen iets heel dieps geraakt hebben. Er is iets wakker gemaakt en ik besef hoe bijzonder deze vrouw is die samen met haar man vele mensen heeft wakker gemaakt door de cultuur in Rusland werkelijk te veranderen.

Soms ontmoet je een grote ziel en weet je dat door een paar woorden je leven voorgoed veranderd is.