23 juni 2016

De mooncup #2

Een vraag aan jullie!
Lieve dames die de diva-cup, mooncup -of hoe je dat ding ook noemt-  gebruiken, mag ik een vraag aan jullie stellen?
Stel jezelf het volgende plaatje voor: je zit heerlijk op het terras bij de Vriendschap (in Middelburg, mocht je de Vriendschap niet kennen of welk terras dan ook).
Je voelt/denkt dat het tijd is om jezelf te verschonen. O ja, je bent dus ongesteld.
Je loopt vervolgens de trap af, richting het toilet en neemt plaats op de bril.
GEEN FONTEINTJE???! Maar je cup moet geleegd en omgespoeld.
Hoe –en ik vraag dit met alle liefde- hoe doen jullie dit??
George Michael?
Met mijn broek op mijn enkels richting het gezamenlijke fonteintje en daar even omspoelen? Heb ik straks een George Michael-tje aan m’n broek hangen.
Een tweede cup dacht ik! Slim! Goed, dan verschoon je de cup, maar zit je nog steeds met de ‘oude’ en dus volle cup.
En ook die spoel je niet uit in het fonteintje waar iedereen het kan zien, toch?
Stom zeg!
Meer dan 30 mailtjes ontvingen we over de mooncup en dat vinden we natuurlijk helemaal geweldig!
Ook over mijn ietwat dommige gedachte dat het bloed tijdens het slapen terug kon lopen ontvingen we veel grappige mailtjes. “O, je hebt een bloedneus! Ik snap het, je cup is zeker vol?”
IK HOU ERVAN!
Je gaat van tampon en maandverband naar alleen de cup. En dat idee moest bij mij even zinken. Overigens gebruik ik met de cup ’s nachts nog steeds een maandverband en die bleek ik ook nodig te hebben.
woman legs in red high heel shoes
Vacuüm
Ik had naast mijn Vriendschap-dilemma nog een dingetje.
Als je haar inbrengt, trekt ze vacuüm (want anders zakt ze er zo uit natuurlijk) en aan dat gevoel moest ik een beetje wennen, maar dat bedoel ik dus eigenlijk niet.
Op het moment dat de cup is ingebracht en ik op sta en loop een paar passen.. zakt het ding een millimeter of 2. Ineens.
En dat bezorgt mij dus een soort paniek moment.
Zit ze nog goed? Zakt ze eruit? Waarom gebeurt dit? Hebben jullie dit ook? En is dit een normale manier van zaken doen met de mooncup?
Kiept dat ding om!
Heel eerlijk, ondanks dat ik het gemak ervan zeker inzie, twijfel ik of ik enthousiast genoeg ben de overstap te maken naar de mooncup.
Vorige week was ik dus ongesteld en mezelf in de badkamer (beneden geen fonteintje en wil de cup niet omspoelen in de keuken) aan het verschonen.
Ik stond op om de volle cup eruit te halen en JA HOOR!! Ik kiep het ding zo over mijn been/legging leeg. FIJN!
Onhandigheid ten top natuurlijk, maar ik kan nogal mijn momenten hebben. En dit was er eentje van. Heeft niets te maken met de mooncup, of juist alles, maar wilde ik even met jullie delen. Voor mij best een nadeeltje.
Last but not least
En dan mijn laatste vraag. Tijdens de laatste dagen ben je niet meer zo heftig ongesteld. Dan pak ik vaak de mini tampons, omdat deze minder zeer doen tijdens het inbrengen.
Maar… HALLO!!!???  De cup inbrengen als je (nu word ik even plastisch) droog bent is je reinste pijnlijk.
Hoe doen jullie dat in de laatste dagen? Een kleinere cup, is dat een oplossing?
Er zijn natuurlijk andere manieren om dit probleem  te omzeilen, maar om nu tijdens deze dagen een foto van Jamie Dornan op de wc te hangen, lijkt me een beetje ver gaan. Grinnikt.
photo_43220_20151005
Enfin
Ik ben er nog niet uit. Ben eigenlijk niet heel enthousiast, enkel en alleen omdat het logistiek niet altijd handig is. Maar ik zie ook zeker het gemak er wel van in, omdat je soms een paar uur verder bent, voordat je de cup pas moet legen. En daarbij is het beter voor mijn vagina en haar huishouding! Niet geheel onbelangrijk.
Dus. Tja.
Volgende week mijn uiteindelijke conclusie!