16 april 2017

De LEKKERSTE spare-ribs van Middelburg & omstreken?!

FEESTJES
Eens in de maand is het feest op kantoor! De precieze datum is nooit van te voren bekend, het is meer een “we-hebben-er-zin-in” soort van ding.
Dan werken we na sluitingstijd langer door (genoeg te doen altijd, en soms noodzakelijk) en bestellen we eten. En een van onze lievelingsplekken om eten te bestellen is *houd jezelf vast* de Spare Ribs Express in Middelburg (wij houden kantoor in Middelburg, dus vandaar Middelburg).
Lekker eten in Zeeland
Eet jij RIBS in een restaurant?
Op Nadja na, eten wij eigenijk nooit RIBS in restaurants. Ik (red. Rachelle) vind het vies om mijn handen vies te maken, en eet daarom ook niet graag met mijn handen (goed verhaal). En verder zit ik er altijd helemaal onder als ik het wel doe, dus kies ik vaak voor de veilige optie.
Nadja daarentegen heeft weer bewezen dat ze MOOI kan eten.
Spare Rib Express
Enfin, wat zijn -wat ons betreft- de voorwaarden van een lekkere Rib (en trust me, we hebben er veeeeeel geproefd):
1. MALS. Belangrijk toch dat de RIB goed mals is? Dat het vlees bijna van je bot af glijdt. Juist. Dat zijn ze serieus echt.
2. Dat HOT ook echt HOT is. Als je dan al je gaten wil laten luchten, en kiest voor de optie hot, moet het ook wel echt hot zijn. Dat je snakt naar een groot glas melk, maar toch nog even door eet. Deze RIBS (de hot) variant, zijn echt hot. Niet gelogen!
Lekker eten Middelburg
3. De bijgerechten. Ik houd zelf niet zo van friet bij de RIBS, want dat leidt de aandacht af
(jaja, I know ). En bij de Spare Rib Express hebben ze JUMMIE bijgerechten, dus niet standaard friet. Mijn favoriet? De maiskolf!! Oe, en de aardappelen. Die zou je eigenlijk ook eens moeten proberen.
4. De marinade. Niet geheel onbelangrijk! Mijn echte favoriet is overigens de SWEET. Verder kun je kiezen uit classic, hot of BBQ. Ik wil mijn marinade nooit te zwaar (als je begrijpt wat ik bedoel). Dat niet de hele RIB doordrenkt is met saus. Dat je het wel proeft, maar er niet in verdrinkt.
MES EN VORK
Leuke feitje is dat ik dus RIBS eet met mes en vork. Serieus! Ik vind vieze vingers echt niet prettig. Maar heeeeeel soms eet ik ze wel met mijn vingers (vaak als ik echt honger heb) en dan zit ik er ook echt helemaal onder!
KENNISMAKEN
Tijdens onze huiskamerdiners waren de eigenaren van de Spare Rib Express ook aanwezig! Die hadden we nog nooit ontmoet (alleen de bezorgers haha), en het was leuk om even kennis te maken (natuurlijk kenden ze wel ons adres).
Uit eten in Zeeland

Lekkere RIBS, snelle service en grote porties! Deze RIBS zijn onze favoriet. Waar eet jij jouw favoriete RIBS?

ADRESGEGEVENS
Spare Rib Express
Ampèreweg 26
Middelburg
Website: www.spareribexpress.nl  

Festivals Zeeland
Uit in Zeeland

In samenwerking met de Spare Rib Express.