28 februari 2018

De agenda van het podium CCXL theater in Vlissingen voor maart 2018!

WAT TE DOEN?
Vanaf deze maand delen wij elke maand het programma in het CCXL theater in Vlissingen en gaan wij dus een toffe samenwerking met ze aan! Het CCXL theater in Vlissingen is hét nieuwe cultuurpodium van Zeeland en is een MEGA bioscoop. Dus als je wilt weten wat er deze maand te doen is in Vlissingen: lees dan snel verder! En wil je kaarten bestellen? Onderaan dit artikel staat de link (met de roze paraplu)!
Veel plezier!

VRIJDAG 2 MAART – LENNAERT NIJGH

“Het Land van Maas en Waal, Avond, Malle Babbe, Meester Prikkebeen, Testament, Pastorale, Verdronken vlinder, Een meisje van zestien, Liefde van later en Welterusten mijnheer de President.”

Het zijn allemaal nummers die in ons collectieve geheugen staan gegrift en zijn geschreven door een van de beste tekstschrijvers die Nederland ooit gekend heeft: Lennaert Nijgh. We herdenken nu 15 jaar na zijn dood deze fantastische tekstschrijver met een groots eerbetoon. ‘Een tip van de sluier’ is een uniek theaterconcert met natuurlijk de grote hits én het wat minder bekende werk van Lennaert Nijgh, alles in nieuwe arrangementen en bewerkingen!

De voorstelling geeft daarnaast een bijzondere kijk in het leven van Lennaert Nijgh!

Tickets: € 25,-

ZATERDAG 3 MAART – PRINSES OP DE ERWT (6+)  

In navolging van de leuke voorstelling ‘De Nieuwe Kleren van de Keizer’ komt Langhout Theaterproducties dit seizoen met de voorstelling: ‘De prinses op de Erwt’.
Een leuke bewerking van het beroemde sprookje van Hans Christian Andersen.

Weet jij nog waar het over ging?

“Prins Koen moet trouwen, omdat zijn vader de koning met pensioen wil. Dus worden alle prinsessen uit de buurt uitgenodigd. Want anders zal de boosaardige zus van de koning, Gruwelina de troon opeisen. Maar Koen wil alleen maar trouwen met een meisje dat hij zelf leuk vindt… Als Koen besluit de wijde wereld in te trekken om zelf te kunnen bepalen wat hij met zijn leven wil, komt hij in het bos een meisje tegen: Annabel. Maar is dit wel een geschikt meisje voor een prins? Met behulp van de konijntjes in het bos en natuurlijk de erwt, loopt het verhaal gelukkig goed af.”

Ook deze voorstelling bevat weer leuke liedjes, mooie kostuums en veel humor voor jong en oud!

Tickets: € 18,-

ZATERDAG 10 MAART – CELEBRATING THE MUSIC OF JOE COCKER  

Celebrating the Music of Joe Cocker“!
Performed by original band members and the stunning singer Elliott Tuffin’.
Met in het voorprogramma de Zeewse singer-songwriter JP de Klerk! 

Rocklegende Joe Cocker mag dan zelf niet meer onder de levenden zijn; zijn songs zijn onsterfelijk. Met dank aan bandleden Cliff Goodwin, Mitch Chakour en Deric Dyer, die jarenlang met de in 2014 overleden zanger op de planken stonden. Zij wilden Joe’s muzikale nalatenschap levend houden voor zijn talloze fans en zijn songs net zo authentiek ten gehore brengen als hij ze zelf zong. 

Tickets: € 27,50

JP de KLERK
De Middelburgse singer-songwriter JP DeKlerk brengt april 2017 zijn eerste solo-album uit. Het album is getiteld Old Cold Church Road en bevat 7 eigen songs van JP.

Het album is geproduceerd door de van oorsprong Zeeuwse gitarist Angelo de Rijke, opgenomen in Nederland en gemixt door Martin Pradler (oa Ry Cooder, John Mayer).

20.15u aanvang voorprogramma van JP de Klerk
20.40u pauze
21.05u aanvang Celebrating the music of Joe Cocker (90 minuten) 

Ticketprijs: € 27,50

MAANDAG 12 MAART – VRIENDEN VAN DE KROMME WATERGANG 

Sterrenrestaurant De Kromme Watergang viert 25-jarig jubileum in CCXL 

Restaurant De Kromme Watergang uit Slijkplaat bestaat op 11 maart 2018 vijfentwintig jaar. Edwin en Blanche Vinke vieren dit bijzondere jubileum met de culinaire show ‘Vrienden van De Kromme Watergang’. Deze vindt plaats op maandag 12 maart 2018 in CCXL theater in Vlissingen. 

Op deze avond passeert een keur aan Nederlandse topartiesten de revue.
Zo hebben Maikel Harte, Freek de Jonge, Peter Slager, Patrick Lodiers en Paskal Jakobsen inmiddels hun medewerking toegezegd. 

Natuurlijk staat de avond verder in het teken van goed eten, drinken en feesten. Op het foodplein laten tal van relaties van De Kromme Watergang de bezoekers kennismaken met hun beste producten en lekkerste dranken. Zij presenteren wijn-spijscombinaties die perfect aansluiten bij het culinaire oeuvre van sterrenchef Edwin Vinke. 

De afterparty staat in het teken van goede muziek en een informeel samenzijn met iedereen die zich verbonden voelt met Edwin, Blanche en hun restaurant. 

KAARTVERKOOP
De kaarten kosten 100 euro p.p. maar zijn helaas al uitverkocht!
Wel kun je in het restaurant van het CCXL theater genieten van een speciaal menu ter ere van het 25-jarig bestaan! Reserveren kan door te bellen naar: 0900-2463 2489

DONDERDAG 15 MAART – HERMAN IN EEN BAKJE GEITENKWARK – VERPLICHT SPELEN

Je wist het misschien nog niet, maar Herman in een bakje Geitenkwark is een ervaring die je leven verandert: een podium gevuld met de eigenzinnige humor, unieke vorm van samenzang en absurde bedenksels van vier jongens, en, als belangrijkste van alles, met jouw fantasie.

Want wat wil je nou eigenlijk? Lachen of huilen, denken of voelen, lekker achterover of op het puntje van je stoel? Bij Herman in een bakje Geitenkwark hoef je niet te kiezen, want alles mag: knoeien met precisie, sterven van vreugde, een hond onder het ijs en een speeltuin na de Apocalyps. 

De derde voorstelling van Herman in een bakje Geitenkwark: “Verplicht Spelen”, voor iedereen die het vergeten is.

Tickets: € 15,-

DONDERDAG 22 MAART – OVER DE BEIAARDIER, DIE IN EEN KLOK VERANDERDE 

Zeeuwser dan dit project zul je het niet snel krijgen, terwijl de thematiek universeel te noemen valt. 

Muziektheater over het vroegtijdig verscheiden van de stadsbeiaardier van Goes en zijn metamorfose tot klok. In de kern een tragisch verhaal, maar het absurde, zelfs het komische liggen hier altijd op de loer, zoals we van deze makers inmiddels gewend zijn. 

Makers bovendien van Zeeuwse origine, maar van landelijke bekendheid, zoals componist Jorrit Tamminga, cabaretière Katinka Polderman en filmkunstenaars Paul & Menno de Nooijer. 

Van muzikaal weerwoord voorzien door een aantal niet-Zeeuwse top-musici, te weten Erik Bosgraaf (blokfluiten), Izhar Elias (gitaar) en Bart de Vrees (slagwerk). Als zodanig ook een geslaagde mix van van kunstdisciplines, in de eerste plaats van nieuwe muziek tot film en cabaret, maar ook aanschurend tegen erfgoedthema’s, van monumentale kerken tot de weinig bekende, maar uiterst boeiende cultuur van de fabricage van klokken. Terwijl Lou Reed nooit ver weg is. 

Tickets: € 15,- 

Wil je tickets bestellen? Klik dan op mijn roze paraplu!
In samenwerking met CCXL theater in Vlissingen.