15 maart 2016

CRISIS!!

Over exact een half uur staat mijn vriendin voor de deur. We gaan naar een ladiesnight. Op zich natuurlijk erg supertof en gezellig, ware het niet dat ik me erg bewust ben van al mijn vormen. En dan niet ten positieve…
Waarom maak ik me hier druk om??? Wil je een lijstje?
Ik kom natuurlijk in 1 ruimte met allerlei vrouwen waarvan ik het overgrote deel niet ken. Dat maakt al dat ik er toch opgedoft uit wil zien, zodat ze een leuk, hip wuuf zien waar ze toch mee/over willen kletsen (“wat een leuke combi heeft ze aan ondanks haar maat meer”). Mijn vriendin heeft er ook veel zin in, dus ook voor haar wil ik er leuk uitzien, want dat doe je toch voor elkaar. Zij kwam met het idee om naar de ladiesnight te gaan, dus zo laat ik zien dat ik het waardeer.
Vervolgens maakt het voor mij uit of ik wegga met een vriendin die maat 34 heeft en aaaaaaalles kan eten zonder aan te komen (zucht), of een vriendin die maat 42 heeft. Als ik met maatje 34 wegga dan zorgen de goedkeurende blikken die zij krijgt toegeworpen dat ik toch echt mijn abonnement bij de sportschool moet upgraden! Gelukkig krijg ik dat gevoel niet van de schat zelf. Maar als je dan denkt dat ik het alleen over mannen heb… Nouuuuu dames…. Wij kunnen er ook wat van!
Een vleeskeuring is het… röntgenstralen… van boven naar beneden zorgen ervoor dat ik me toch vooral niet TE op mijn gemak moet voelen. Ik heb tenslotte toch echt geen recht van spreken met mijn maat meer! Wat denk ik wel…, enne… dat toetje? Ik zou het niet doen…
Women legs and heels shoes
Als ik met mijn (knappe) man op stap ga, zorg ik dat ik er ook altijd goed uitzie. Ik vang toch nog wel eens een blik van een vrouw die je ziet denken: “Zij? Met hem? Dan moet ze toch wel een bijzonder karakter hebben.” En geloof me, dit zit echt niet altijd in mijn hoofd, inmiddels heb ik er een zesde zintuig voor ontwikkeld.
Maar laat ik niet afdwalen, inmiddels heb ik mijn gehele garderobe over het bed uitgestort en alle setjes al aangehad…
Oké, plan B: nieuwe combinaties vormen… Hmmm… deze blouse accentueert mijn voluptueuze boezem, maar in die broek zie je elk putje zitten! Andere broek aan, getverdemme, daar past die blouse weer niet bij! Wat is belangrijker, boezem of kont vanavond?
Shit, nog een kwartier… Grrrrrr….. Dan toch maar dat eerste setje aan, tieten check, kont check, waardeoordeel check, dan nu de make up…!!!!
Hijgend van mijn zelf veroorzaakte tijdsgebrek kijk ik in de spiegel… WAAR MAAK IK ME DRUK OM!!!??? AAAAAARGH…. Ik ben mooi….. Punt… Uitroepteken… Serieus?
Echt waar? Heb ik zoveel meegemaakt in mijn leven om me hier nog druk om te maken? Het oordeel van wildvreemde vrouwen? TRIEST!!!!!!!!!!!!!! Klaar mee! F*** it!
Terwijl ik naar beneden loop en de passpiegel passeer, zie ik een zelfverzekerde vrouw, en ik knipoog naar mezelf!
(Op naar het volgende kleding-feest-crisis moment)