12 oktober 2016

Reisblog Zeeuwse Mireille, concrete Jungle in Hong Kong!

Weer een nieuw BLOG van Mireille online bij ons!! Vanuit Hong Kong dit keer, en ondanks dat wij daar nog niet zijn geweest, nodigen de foto’s ons zeker uit. WOW! 

HITTE
De hitte valt op me, als ik uit het metrostation van Causeway Bay stap. Vier jaar geleden was Hong Kong voor 4 maanden mijn thuis, en toch overweldigt de hoeveelheid mensen op straat me weer even. Ze kijken niet op of om, terwijl ik in de klamme hitte met mijn grote backpack tussen alle stadsmensen mijn weg zoek naar het hostel. Ik kijk op naar de grote gebouwen en herken een café waar ik vaak een theetje dronk. Nee, geen stress. Alles voelt weer vertrouwd.

Hong Kong
Hong Kong

HET NEW YORK VAN AZIË
Het leven in Hong Kong is snel. Er is op ieder moment van de dag wat te doen en op elke centimeter wordt de hoogte in gebouwd om aan alle wensen van de meer dan 7.3 miljoen inwoners te voldoen. De inwoners van Hong Kong zijn, in tegenstelling tot het binnenland van Mainland China, totaal niet meer onder de indruk van buitenlanders. Een mix van hippe tentjes, clubs en goedkope streetfood standjes geeft deze stad veel sfeer. Deze stad wordt dan ook het New York van Azië genoemd.
Processed with VSCO with a5 preset
Reisblogger Mireille!

DIM SUM BRUNCH
Op uitnodiging van mijn oude baas geniet ik voor het eerst sinds jaren weer van een Dim Sum brunch. Hij kent de Nederlandse cultuur en begroet me met drie kussen.
‘Wat fijn dat je er weer bent, blijf je deze keer?’ grapt hij. De eerste hapjes verschijnen al snel op tafel. Dim Sum is een Hong Kong specialiteit en het is veruit mijn favoriete maaltijd in deze metropool. In de vorm van een uitgebreide brunch, bestaat Dim Sum uit een verzameling hapjes geserveerd met thee. Dim Sum hapjes kunnen zoet of zuur zijn en worden op veel verschillende manier klaargemaakt. Gestoomde broodjes met vulling, dumplings, wraps, noodle rolls, taartjes, puddings en ga zo maar door.
Heerlijk!!!!
img_7535
Reisblog Mireille

HIKING AVONTUREN IN SAIKUNG
Help! De verschrikte koe rolt met een rot vaart het smalle trapje af en ik kan nog net op tijd aan de kant springen. Samen met een Franse jongen, die ik in mijn Hostel ontmoet heb, ben ik al een aantal uur aan het hiken over de Maclehose trail en we zijn in een dorpje in de middle of nowhere beland. Tussen een wirwar van straatjes en trapjes lopen in dit dorpje overal koeien. Een verschrikte koe loopt uit angst voor onze aanwezigheid een doodlopend straatje in en struikelt bij het zien van het afgesloten hekje in haar haast over haar eigen voeten.
Wat een dag! We werden vanochtend ook al ingesloten door een groep zwerfhonden die onze weg terug de berg op versperden. We besloten om te keren, maar komen ook op dat pad een groep honden tegen die niet al te vriendelijk naar ons grommen. We zetten het noodgedwongen op een rennen en komen er gelukkig zonder kleerscheuren vanaf.
Dim Sum
Dim Sum

Saikung ligt in de New Territories van Hong Kong. Het is alsof je in een andere wereld beland. Niks geen hoge kantoorgebouwen en massa’s mensen hier. Guillaume deelt mede dat het nog minstens 20 km lopen is en ik zie het even niet meer zitten. Ik ben kapot. We hebben er al zo’n 20 km opzitten, mijn voeten doen zeer. Ik spot een op vaten drijvend vissersdorpje en zwaai naar één van de vissers. Hij spreekt geen mandarijn en ik probeer hem met handgebaren naar me toe te lokken. Nieuwsgierig stapt hij in zijn bootje en vaart naar de kant. We onderhandelen even hevig. Niet veel later varen we dan toch met zijn bootje terug naar Saikung. Hij probeert ons nog voor het aanmeren wat extra geld af te troggelen, maar ik laat me niet van de wijs brengen. Dat gaat zomaar niet.
dsc02361
NI HAO CHINA
Vijf dagen later ontvang ik eindelijk mijn langverwachte China Visum en met de trein steek ik de volgende dag de grens over richting Zhangjiajie in Mainland China, een gebied waarop de film Avatar is gebaseerd. De conducteur checkt mijn ticket voor het instappen en wiebelt zenuwachtig heen en weer. Ik zie aan zijn gezicht dat hij geen flauw idee heeft hoe hij in het Engels aan mij moet vertellen in welke wagon ik zit.
‘Ik weet waar ik heen moet,’ zeg ik in het Chinees tegen hem. Hij kijkt me verbaasd aan en ik draai me lachend om. Het blijft leuk.
P.S. op mijn YOUTUBE kanaal kun je een filmpje zien over Hongkong!
Liefs,
Mireille