23 november 2016

Blogger Claudia || Running Claudia, onze hardloop hinde!

Op zoek naar??
Her en der kwamen er wel eens vragen over wanneer ik weer ging bloggen, mijn avonturen en alles wat er op mijn pad komt weer onbevangen online zou delen. Stikke gaev om mijn verhalen op te schrijven maar het kwam er niet van, totdat ik een oproepje van De ZeeuwZe voorbij zag komen voor een nieuwe blogger. Dat zou toch geweldig zijn, een club Zeeuwse meiden (en ondertussen ook een aantal mannen) en daar deel van uitmaken. Dus huphup laptop erbij gepakt en rap een mailtje gestuurd, nog rapper kreeg ik een mailtje terug, en zie hier…. Mijn eerste blog.
En waar gaat mijn blog zoal over, en wie is die nieuwe dan? Die nieuwe is die lange met die krullen, maar je mag me ook Claudia noemen, en omdat een groot deel van mijn dagen bestaat uit hardlopen, en van alles wat daarmee te maken heeft, is hardlopen de rode draad in mijn blog!
photo_32731_20140712
Snelle hardloop hinde of niet?
Of ik zo’n lange, strakke, snelle, soepele hinde ben die elegant en stijlvol voorbij komt rennen? Noop. Ik ben lang en mijn loopkledij zit strak, daar houdt het ook wel op. En dan toch hardlopen als rode draad, een beginner dan? Een eeuwige ‘ik begin maandag’?
Ik zal het uitleggen. Het begint met een passie voor hardlopen. Waar je het voorheen over hobby’s had is dat woord tegenwoordig volledig verdwenen en vervangen door passie. Maar inderdaad hardlopen als hobby, ik stop er mijn ziel en zaligheid in, passie voor hardlopen dus. Waar een ander z’n All Stars aantrekt en een rondje gaat hardlopen, iedereen kan tenslotte lopen en dus ook hardlopen, ligt bij mij (als loper en looptrainer) de aandacht meer op de loophouding, de opbouw en wat je wilt bereiken.
photo_33036_20140801
Of ik jullie ga vermoeien met de zoveelste blog over hardlopen, techniek, wedstrijdverslagen en een interview met de winnaar? Nee! Dit is de ZeeuwZe; eigentijds, scherp en no-nonsense.
Er zijn zoveel vrouwen en mannen die hardlopen of graag willen gaan hardlopen, ook onder de lezers van de ZeeuwZe dat we dit een mooie aanvulling vinden op de huidige bloggers!
Sport Beha!!! 
Nu we toch met de meisjes onder elkaar zijn kunnen we het ook wel even over loopkleding hebben. Na mijn voorstel rondje blijft er niet heel veel ruimte meer over, ik kan er dan ook kort over zijn. Koop een goede sport beha!
De rest van je kleding moet lekker en comfortabel zitten en graag ook iets waar je je happy in voelt. C’est tout.
Huh? En al die speciale loopkleding dan, leuke kleurtjes, rokjes, kniekousen, bijpassende pet, haarbandjes, noem maar op? Natuurlijk. Hartstikke leuk, maar ik kan niet in jouw portemonnee kijken en dan vind ik het belangrijker dat je een goede sport beha koopt en je loopschoenen aangemeten worden bij een erkende sportzaak. Dan is vaak het budget al op.
Female Track Athlete
Hoef je daar geen rekening mee te houden of heb je net als ik een gat in je hand, dan is een themoshirtje heel fijn, een dry fit shirtje, een hardloopjasje en een mooie strakke shiny loopbroek met speciale hardloopsokken maken het af en zo stap je dan in je hardloopschoenen.
KEK KATOEN
Waarom geen kek katoen shirtje? Katoen neemt je zweet wel op, maar blijft nat en wordt koud op je lijf, en dat is niet fijn. Een thermoshirtje neemt het zweet op en houdt je lijf warm, het transporteert je zweet naar de andere kant van je shirt. Draag je hierover een (dry fit) loopshirt, dan doet dit shirt hetzelfde met je zweet. Dit tweede shirt is een extra laagje isolatie. Als het regent, echt koud is of snoeihard waait, is een windstopper of regenjasje een comfortabele aanvulling. Ook zo’n jasje ademt, je zweet kan weg maar de regen en wind komen niet naar binnen.
Get Set and Go Fast - A Runner at Sunrise
Dat loopspul is wel allemaal dunne laagjes, en dat terwijl je in de winter met truien, vesten, dikke sokken en handschoenen aan op de fiets zit. Dat zit zo: door je inspanning krijg je het vanzelf warm, en al die laagjes houden je warm. Een mutsje op kan een prima aanvulling zijn, een bos krullen isoleert ook goed trouwens.
En echt niet iedereen komt in volle ornaat naar een looptraining of eerste les. Ik heb ze gezien met een leuke wollen sjaal in combi met wollen wanten (die ik op de fiets aan heb) of een gave cape van de nieuwe wintercollectie van de Zara en in de zomer met een stoer zonnebrilletje in het haar. Dit soort accessoires zijn na les 1 meestal wel verdwenen..

Tot volgende maand, liefs Claudia