6 december 2016

BLOG Rachelle || "Ik ben zo slecht in meisjes-dingen!"

MEISJE MEISJE
Ik ben geen meisje-meisje, om maar gelijk met de deur in huis te vallen. Heb helemaal niets met beauty, make-up, (haar)styling, harsen, waxen en meer van dat soort zaken.
Natuurlijk houd ik mezelf ‘goed bij’ en scheer, kam en epileer daar waar nodig. Maar ik heb er toch een enorme hekel aan.
PLUISHAAR
En heel eerlijk? Ik ben al blij als ik ’s ochtends onder de douche ben geweest, mijn haren enigszins uit de pluis heb en schone kleren aan heb.
Mijn favoriete dag? Een dag dat ik geen afspraken buiten de deur heb staan en ik ongestoord thuis kan hangen. Want dan ga ik geheel beha-loos, met een slobbertrui en legging door het leven. Durf ik zelfs zo de kids op te halen, want de look die ik pretendeer is dan quasi nonchalant.

No make-up me!
No make-up me!

Als ik maskertjes zie, wimper-tangen en ander geneuzel breekt het zweet me uit. Hoe gebruik je zo’n tang? Ik ben nog maar zeer recent gaan epileren. Mag ik even? AUWWWWWWW! 
En nogmaals.. AUWWWWWWWW. 
Het doet zeer. Pijn. En niets helpt. Ik heb al ijsklontjes, aloë vera en strak trekken geprobeerd, maar ik faal hopeloos.
WENKBRAUWEN
Mijn wenkbrauwen zijn ook nooit recht. Dan is de een zeker een halve millimeter korter dan de ander. En dan nog een ding? Mijn rechter wenkbrauw gaat redelijk tot goed, maar dan moet die linker. Welke houding neem je aan? Ik voel mezelf soms een slangenmens, en dan nog kom ik er niet goed bij.
Krullen = Pluishaar
Krullen = Pluishaar

Hetzelfde geldt voor scheren.
Ooit heb ik mezelf HELEMAAL laten waxen in New York. “Ach,” dacht ik, “hoeveel pijn kan het eigenlijk doen? En het is met een seconde weer over.”
FOUT
FOUUUUUUUUUT. Naast mijn drie bevallingen heb ik nimmer in mijn leven zoveel pijn gehad. Alsof iemand een lasapparaat.. Goed, je snapt me!
Lippenstift = Lastig
Lippenstift = Lastig

Mijn moeder zucht dan eens diep.
“Schat, er zit een gat in je legging. En als je bukt ziet iedereen het!”
Ik heb daar dus lak aan. Ik houd van mijn kleding en als iets lekker zit draag ik het tot het moment dat het echt niet langer kan. Dat de gaten zo groot worden dat ik wel MOET of totdat ik iets nieuws krijg om het te vervangen (dank schoonzus voor de nieuwe leggings voor mijn verjaardag).
JEUK TRUIEN
Uiterlijk is zoals je leest dus niet zo mijn ding. Natuurlijk houd ik wel van shoppen, maar ik heb een zeer uitgesproken smaak en ben heel snel klaar (en omdat ik zo weinig winkel koop ik dan gelijk HEEL veel). Alex (mijn man) heeft overigens meer kleding dan dat ik heb hangen in mijn kast. Zijn kast is ook groter! Dus ook de laatste mode gaat volledig aan mij voorbij.
Ik ben trouwens extreem gevoelig voor jeuk-truien, kietel-vesten en ander synthetisch materiaal. Dus voordat ik iets koop voel ik met mijn wang of mijn lijf tegen de stof kan.
Normaal op foto's staan kan ik NIET! Altijd trek ik dit 'scheve' hoofd!
Normaal op foto’s staan kan ik NIET! Altijd trek ik dit ‘scheve’ hoofd! Enfin. Ook hier make-up-loos.

PASHOKJES
Daarnaast zijn pashokjes mijn grootste nachtmerrie met de helemaal-rondom-spiegel (WIE VERZINT DAT??) en de TL-buizen die je beschijnen als de nare stiefzuster van Assepoester. Ik houd zielsveel van mezelf, maar liever wel met de juiste verlichting en spiegel.
DIT BEN IK
Dus je leest het. Dit ben ik. Niets om jezelf voor te schamen. Maar zo nu en dan heb ik van die momenten dat ik het toch een soort nodig lijk te hebben. Koop ik ineens make-up of een potloodje. En ga dan, na het scheren, op de badrand heel vrouwelijk een masker aanbrengen.
Lak mijn nagels en föhn mijn haren.
Dus ergens diep van binnen zit misschien toch wel een meisje-meisje? Verscholen. Verstopt. Of gewoon niet altijd heel erg aanwezig.
MEISJE-MEISJE MANDY
Nu ken ik dus een meisje-meisje dat er, elke keer als we elkaar zagen tot nu toe, perfect gestyled op de afspraak verscheen. Prachtig opgemaakt, haar precies zoals het zou moet zitten en kleding die modieus is en zo uit een tijdschrift gelopen zou kunnen zijn.
Het zal je wellicht niet verbazen dat juist ZIJ&IK gaan samenwerken. Oh, en dat ze beauty-blogger is bij Loverdose!
Althans, deze blog schreef ik, juist omdat ik geïnspireerd raakte door haar, en bedacht dat we best eens iets voor elkaar zouden kunnen betekenen.
Zij leert mij beauty en ik leer haar? Uhm..