18 november 2016

BLOG RACHELLE || "Ik lijk wel zwanger!!!!!!!!!!"

Een aantal weken geleden gaf ik, bij Kracht on Tour in Goes, de workshop F.U.C.K. Y.O.U.
De onorthodoxe titel volledig gekozen vanwege de reactie die het teweeg brengt, maar vervolgens neergezet als nette methodiek.
Het gaat dus over het in je kracht komen te staan als vrouw. Hoe ga je om met jouw angsten en onzekerheden.
En daarbij, zeer heuglijk, was ik gevraagd als rolmodel. Ik mocht op het podium iets vertellen over mijn loopbaan met in mijn gezelschap de minister van onderwijs (en nog wat meer).
Minister Jet Bussemaker ontmoeten. Nooit van haar gehoord overigens, want ik heb het echt te druk om mezelf druk te maken over politieke perikelen. En na Geert en Denk ben ik helemaal gestopt met kijken, voordat ik voortijdig bezwijk aan irritatie.
Sterke vrouw
Even op Google gezocht en Jet (in dit blog geef ik mezelf permissie om haar te tutoyeren, echter deed ik op het podium een soort van gekke kniebuiging toen ze voor me stond.) in felroze outfit kwam me enigszins bekend voor.
Op het podium bleek ze ronduit menselijk. Betrokkenheid valt mijn inziens niet te veinzen, althans niet met mijn intuïtie.
Ze (h)erkende de problematiek rondom financieel afhankelijke vrouwen, en praatte als moeder en vrouw, niet als minister.
Tijdens mijn praatje met Jet (voor zo’n 20 mannen en 150 vrouwen, als het er niet meer waren) was ik nerveus. Mijn stem trilde, maar aangezien ik vaker met dit bijltje had gehakt, was het een bijna vertrouwd gevoel. Even trillen en wat zweet om vervolgens met beide benen op de grond te gaan staan, diep uit te ademen (en weer in) en in mijn kracht te gaan staan.
Voor ons fotografen, filmmakers en smartphones. Toen ik die middag naar mijn auto liep voelde het alsof ik zweefde. Ik vloog bijna. Dit is het dus hoe het voelt om jouw missie te mogen uitvoeren, zo voelt het om volledig in je kracht te staan.
En toen werd ik wakker. De volgende ochtend. Een appje van een vriendin.
JE STAAT IN DE KRANT!
Leuk, dacht ik. En toen appte ze de foto. Daar stond ik dan. De meest onflatteuze foto! Vanuit de meest onflatteuze hoek. En BAM…  Volledig uit mijn kracht.
“Zij die altijd kritisch is op mij” deed een poging om mij van wankel naar vallen te brengen.
Je lijkt wel zwanger, moet je die buik nu eens zien!
Waarom had ik mijn haar nu in een soort secretaresse-achtige knot gedaan?
En die trui… DIE TRUI?!!!

Dat gevoel herken je toch wel? Dat sijpelt vanuit je buik naar je hoofd en weer terug. Om tussentijds je hart gedeeltelijk te bevriezen. Althans, zoiets.
Tien minuten heeft dit geduurd. TIEN minuten.
Maar weet je! FUCK IT! Dit is wie ik ben. Ik ben nu eenmaal niet vanuit iedere hoek fotogeniek (rechts van boven heeft de voorkeur) en NEE ik heb geen maat 36 (alhoewel ik dat weleens denk overigens), ik ben Rachelle en mag Rachelle zijn.

DE foto
DE foto

Ik rechtte mijn rug (die ingepakt zat in een lekker vaal slaap shirt) en stapte onder de douche. Volledig in mijn kracht. Ik ben wie ik ben, niemand meer.. niemand minder.

Fijn weekend!

-Rachelle