13 maart 2017

Blog Rachelle || Kiezen uit 1001 soorten chocolade?

1001 soorten chocolade
“Wil je puur, melk of wit?” De standaard wedervraag als ik mijn moeder vroeg (alleen in het weekend) om een stukje chocolade. Hoe anders is het nu? Want als je anno nu voor de schappen staat in de supermarkt heb je 1001 varianten. Alleen de melkchocolade heeft al 99 soorten. Met noten, gedroogd fruit, rozijnen, zeezout, karamel en zelfs met zeekraal. Natuurlijk leven we niet langer in de jaren ’80. Ontwikkelt de maatschapij zich in een rap tempo, maar ik ben van mening dat we in een maatschappij leven waarbij de overconsumptie een probleem aan het vormen is. En daar doe ik vrolijk aan mee.
Uit in Zeeland
Evenementen Zeeland
De ZeeuwZe blog
Lijd ik aan keuzestress?
Tegenwoordig hebben we keuzes. Veel keuzes zelfs. Van de meeste producten in de supermarkt zijn er zoveel dat ik soms door de bomen het bos niet meer zie. En dan heb ik het naast glutenvrij, lactosevrij en biologisch (wat voor mensen met een allergie natuurlijk fantastisch is) ook over de diverse merken die elkaar de schappen uit concurreren. Wij zijn beter. Wij zijn lekkerder, koop ons. De producten schreeuwen als het ware om gekocht te worden, om een plekje in onze winkelwagens te bemachtigen.
Maar liefst 8 soorten havermout, 7 soorten amandelmelk, 23 soorten crackers en zelfs Spa Blauw (zegge: water) heeft concurrentie in de vorm van 12 merken die het beste, direct vanuit de bron, water leveren.
Mijn man gaat om boodschappen en neemt mee…
“Schat, wil je voor mij knäckebröd mee nemen?” app ik op zaterdag (mijn werkdag) naar Alex. Vervolgens krijg ik een half uur later een foto van 23 soorten crackers.
Welke wil je dan?
Volkoren, sesam, goudbruin, lichtgewicht, vezelrijk, gluten-lactose vrij, zuurdesem, meergranen, rogge, rustiek, sesam crunch senstation, muesli crunch sensation of biologische crackers? 

Bloggers Zeeland
De wereld op zijn kop
Begrijp me niet verkeerd. Ik doe er natuurlijk fluitend aan mee, omdat ik de ene week zin heb in zuurdesem en de andere week in rustiek. En ook ik koop een flesje spa blauw to-go! En houd daarmee de vraag in stand.
Maar ik denk ook vaak aan de vrouwen, mannen, kinderen en dieren op de wereld die het minder hebben getroffen. Die kilometers moeten lopen voor de meest dichtstbijzijnde waterbron. En de volgende dag weer. En weer.
Bij ons komt er schoon drinkwater uit de kraan en toch is er een markt voor spa blauw. Snap je dat?
Rest mij nog..
En dus rest mij dit blog af te sluiten met een punt. Een conclusie. Tegenwoordig hebben we als mensen zoveel keuzes dat het verrekte moeilijk kiezen is.
“Doe mij maar een stukje pure chocolade mam!”
Rachelle Verhage