11 april 2017

BLOG Rachelle || IK GA NIET AFVALLEN #2

Mijn niet-afvallen-avontuur gaat fantastisch (lees HIER #1)! Al zeg ik het zelf. Ik ben flink gemotiveerd om niet af te vallen, laat mezelf niet aan banden leggen wat betreft eten en beweeg wanneer ik wil bewegen. En wat gebeurt er? Ik wil bewegen, want er zit geen druk op. Lekker naar buiten -in de zon- wandelen, snelwandelen en af en toe een stukje “rennen”. En zo geschiedde het dat ik met Karin ging zwemmen. In Middelburg. Het Vrijburgbad. Baantjes trekken.

Zondagochtend vroeg. Met flinke wallen richting zwembad HAHA.
Zondagochtend vroeg. Met flinke wallen richting zwembad HAHA.

Laat ik beginnen om te vertellen dat ik het Spaans benauwd krijg van pashokjes. Want het is (natuurlijk) bloed-verziekend-heet en je zou spontaan claustrofobisch worden (nu ben ik dat ook). Maar goed, het was een mooie lentedag, dus ik had niet veel kleding aan (ik had gekozen voor een makkelijk zittend pak. Snel aan, snel uit).
Kleding uit-badpak aan-handdoek mee-kleding in kastje proppen- en gaan met die banaan.
Vrijburgbad Middelburg
Het koude wedstrijdbad.

Karin sprong dapper -duikend- in het water. Ik koos voor het trapje. KOUD!! Het water van het wedstrijdbad is koud, logisch ook wel. Maar het maakte dat ik adem happend mezelf aan de zijkant vastklemde (niet gelogen) en eigenlijk niet los wilde laten.
Het duurde even voordat ik door was, maar dan heb je ook wat!
Want baantjes trekken is best HEERLIJK! Mijn koppie leeg. Mijn lijf aan het werk. Ook al was ik de langzaamste in de baan.
En na het zwemmen lekker WARM douchen, haren wassen en weer in mijn kleding!
Vrijburgbad Middelburg
Pashokjes!!!

Vooral het “koppie leeg” zette me aan het denken. Want mijn hoofd is vaak vol, altijd bezig met het bedenken van ideeën. Hoe lekker is het dan om 50 baantjes (nou ja, Karin zwom er 50. Ik schat dat ik er 44 heb gezwommen) te trekken, met een leeg hoofd. In mijn lijf, uit mijn hoofd.
Dat alleen zou al een reden zijn om dit vaker te gaan doen. En dat gaan we ook doen. Althans zo hebben we afgesproken. En weet je wat het mooiste is? Dat we besloten hebben dat het geen sociale bedoening zou worden. Zwemmen in alle rust en stilte.
Ik heb namelijk al genoeg aan mezelf (en geen lucht meer over om ook nog eens een gesprek te gaan voeren). HULDE!
Festivals Zeeland