27 november 2017

BINNENKIJKEN BIJ.. || Zeeuwse Judy in Biervliet Zeeuws-Vlaanderen!

Gluren bij de buren aan de overkant
Vandaag gluren we binnen bij een dame aan de overkant! Welke overkant?

Wij komen van Walcheren en Zuid-Beveland dus zodoende noemen we Zeeuws-Vlaanderen ‘de overkant.’

We genieten van het ritje langs de mooie natuur, richting Biervliet en komen vervolgens aan in een fijne en rustige buurt, maar ontdekken direct iets vreemds!? We missen een tweetal huisnummers: namelijk 84 en 86. Wij gaan gluren bij nummer 88 en de buren wonen op 82? Dat wordt vast een mooi verhaal!

Hondje Max en dochter Fenne
Zodra we aanbellen doet Judy -samen met hondje Max- de deur open en worden we hartelijk welkom geheten. Dochter Fenne zit met haar kroel televisie te kijken. Haar broertje Lucas is naar school en papa Martijn naar zijn werk: we hebben dus een meidenochtend. Kat Nala geniet van de warme vensterbank en poes Mindy komt tijdens het gluren niet te voorschijn.

Interieur & inspiratie
Judy heeft een zeer eigen stijl en -zoals de meeste dames bij onze binnenkijkers- ze is al vanaf kleins af aan bezig met interieur. Haar inspiratie haalt ze vooral uit woonbladen en televisieprogramma’s. Daarnaast veranderde haar stijl ook wel in de afgelopen jaren: haar stijl is nu meer een mix.
Het is zowel vintage, stoer en industrieel: ze houdt haar interieur graag licht en luchtig! 

Geen saaie muren
De stoere kleur op de muur is echt een eyecatcher. Op het moment dat ze de muur gingen verven, was het wel even schrikken van de donkere kleur, maar de kleur droogde geweldig op. Als tegenhanger van de kleur op de muur hebben ze een neutrale witte vloer en dit geeft een mooi effect in de woonkamer. Daarnaast heeft ze een klein deel van de muur behangen. Het behang had ze uitgekozen voor de babykamer, maar ze vond het zo geweldig, dat ze ervoor kozen om er ook een muur in de woonkamer mee te behangen.

De schoolkaart in de woonkamer
Een echte blikvanger in de woonkamer is de landkaart. Judy vond deze bij vivalavintage, een mooi Vaderdag cadeau voor Martijn. De kleuren passen perfect in het interieur en nu de kindjes groter worden en vragen hebben waar een land ligt, kunnen ze het land direct aanwijzen op de kaart.

Judy geeft aan dat de items in het huis -waar een verhaal aan zit- het tot een thuis maken, zoals het geweldige krukje. Martijn heeft het krukje namelijk van zijn opa gekregen, hier zat hij als kind graag als hij bij zijn opa was. Judy heeft er wel voor gekozen het krukje een witte verflaag te geven, zodat het beter past bij het interieur, en haar vader heeft het kussen gemaakt.
Nu zitten de kinderen van Martijn en Trudy er graag op: van generatie op generatie!

Tip van Digna: Kies net als Judy voor een mix van stoelen aan de eettafel. Koop ze of verf ze wel allemaal in dezelfde kleur, zodat het een rustig geheel wordt.

Slaapkamers
We mogen ook nog een kijkje nemen op de bovenverdieping. Wat enorm gaaf is, is dat Judy heeft gekozen om zowel de kleur van de muur als de vloer door te voeren in het huis. Dus ook in het trappenhuis en de gang.

De kinderkamer van Fenne is een frisse en hippe meidenkamer. Het leuke is dat Judy echt durft en dus zowel in de kamer van Fenne als Lucas voor behang heeft gekozen. Je ziet dat dit behang gelijk sfeer geeft aan de kamers. Met een aantal details eraan toegevoegd hebben ze beide echt een eigen touch. Fenne heeft nog heerlijke oer-Hollandse boekjes en Lucas gaat al richting de stoere-boy.

En nu het geheim van de huisnummers?
Weten jullie nog dat we nog aan Judy zouden vragen over de ontbrekende huisnummers?
De buren aan de linkerkant wonen namelijk op nummer 90 en de buren aan de rechterkant op nummer 82??
Judy vertelt dat dit te maken heeft met dat -toen de huizen gebouwd werden- er eigenlijk een rij van 4 huizen zouden komen staan. Uiteindelijk hebben ze er toch voor gekozen er twee-onder-een-kap woningen te bouwen, maar helaas waren de kavels nummer 90 en 88 al ingeschreven, dus kon dat niet gewijzigd worden. Zo heeft deze straat in Biervliet geen nummer 84 en 86. 

Bedankt voor het binnenkijken Judy, daar aan de overkant in het mooie Zeeuws-Vlaanderen. Heb jij ook een tof huis, laat het ons weten en dan komen we graag bij je gluren!

Volg jij ons al op Instagram?
Hier vind je allemaal leuke foto’s van ons, achter de schermen! Binnen kijken bij toffe huizen in Zeeland.