29 april 2018

Binnen kijken in Zeeland || Gluren in Serooskerke!

Bij de buurman
Na een tocht kriskras door Walcheren komen we aan bij Beppie. We parkeren de auto en lopen al kletsend naar de voordeur waar we door het raam een man zien zitten die rustig zijn krantje zit te lezen aan het ontbijt. Linda roept: “Zitten we hier wel goed?”
We waren zo aan het kletsen dat we dachten dat we er al waren!
Lachend lopen we weer langs het raam en gaan snel het erf af. De buurman laten we verdwaasd achter! 

We bellen aan bij het volgende huis en hier woont Beppie! Een vrolijke dame die in deze mooie, oude boerderij woont, samen met haar man Kees en twee poezen: poes & poes.

Verhuizen naar Zeeland
Beppie heeft een kan koffie gezet, maar helaas: wij zijn echte theeleuten! Mocht je ons dus een keer over de vloer hebben? Een kopje thee vinden we heerlijk!
We horen overigens direct aan Beppie dat ze niet uit Zeeland komt.
O
orspronkelijk komt ze uit Bergen op Zoom en tijdens vakanties waren ze regelmatig in Zeeland te vinden. Ze vonden Walcheren zo mooi dat de wens is  ontstaan om naar Zeeland te verhuizen.

Wel even wennen
In eerste instantie wilden ze ietwat centraler gaan wonen en gingen ze op zoek naar een huis in Goes. Ze hadden alleen niet verwacht dat ze deze boerderij zouden treffen, de boerderij waar Beppie verliefd op werd die stamt uit het jaar 1900 met authentieke details.

De vorige bewoners hadden de boerderij al redelijk gemoderniseerd, zodat het een woonhuis was geworden. Beppie zag nog meer mogelijkheden, maar Kees moest in het begin wel even wennen! Om het echt naar hun zin te maken moest er wel nogal ‘wat’ geklust worden!

Bloemen en de slappe lach
Beppie is een echte bezige bij. Naast haar werk in de zorg heeft ze nog een hobby: bloemen.
Deze hobby is jaren geleden ontstaan. Beppie was altijd al creatief bezig met haar interieur, maar wilde daar iets meer mee doen. Zo is ze bij een bloemenwinkel aan de slag gegaan en kwam erachter dat ze talent had om met bloemen te werken.

Beppie is vervolgens workshops gaan geven aan familie en vrienden en heeft op die manier uitgebreid. Nu geeft ze achter in haar tuinhuis workshops voor allerlei dames die een leuke dag willen. Haar belangrijkste motto is gezelligheid en plezier (geloof ons: dat ga je zeker weten hebben).
Samen met Beppie hebben echt over van alles en nog wat gekletst (en gelachen), ze heeft geweldig leuke humor. Naast de workshops kun je trouwens bij haar ook terecht voor een prachtig bloemstuk. Volledig vanuit haar gevoel, gebaseerd op jouw verhaal. 

Kleur en schatten in Zeeland
Zoals jullie kunnen zien heeft Beppie een voorliefde voor een landelijke interieur. Van jongs af aan bezocht ze met haar moeder veel rommelmarkten. 
Beppie vertelt dat ze echt de mooiste schatten vond, waarvan ze er veel nog steeds in haar bezit heeft. Ze verschuift graag meubels en wisselt ook nogal eens van accessoires in haar interieur; het kan zomaar zo zijn dat -als je even niet bij haar bent geweest- het er weer helemaal anders uit ziet! Ze houdt er ook van om een echt statement te maken in huis met kleur! 

Zo heeft ze een wand groen geverfd en de gordijnen daarop afgestemd. Daarnaast kiest ze dan ook voor een rustige kleur: een betonlook die het helemaal af maakt. Voor de houten luiken aan de voorzijde van het huis heeft ze een hele gave kleur gekozen, net iets anders dan je vaak ziet bij woonboerderijen. Beppie vertelt dat heel veel mensen de kleuren mooi vinden, want met regelmaat wordt er aangebeld en vragen mensen welke kleur het is! 

Het kleinste kamertje
Beppie heeft een hele eigen stijl, dat maakt haar huis zo uniek en zelfs haar toilet heeft ze aangepakt.
Zoals je kunt zien in het toilet houdt ze van emaille bordjes. Het zijn grappige bordjes! 

Een aantal stukken in huis verdwijnen overigens nooit. De tafel achter haar bank bijvoorbeeld. Deze heeft ze gekocht op een rommelmarkt waar ze stond met de spullen van haar moeder. Van dat geld kocht ze deze tafel en daarom heeft de tafel emotionele waarde voor haar. Ook de herinneringsdoos met spullen van haar overleden (schoon) ouders blijft altijd.

Verder heeft ze eigenlijk niks meer te wensen over; ze heeft een heerlijk huis waar ze met veel plezier en liefde in woont. Wat hebben we overigens gelachen tijdens het maken van deze blog en Beppie heeft er zeker weten een bijzonder en eigen huis  van gemaakt! Beppie, dankjewel! 

Wil je Beppie ook volgen via instagram? Klik dan <<hier>>
Volgen jullie ons ook al op instagram?
Klik dan hier: <<<binnenkijken in Zeeland>>>

Heb jij ook zo een tof huis of ken je iemand met een tof huis?
Laat het ons weten en dan komen we graag gluren!

Zou jij ook graag willen leren hoe je foto’s maakt zoals in deze blog?
Kom dan naar de workshop basis fotografie bij InMiddels in Middelburg.
Dan legt Linda je uit hoe je deze maakt.

Meer informatie kan je <<hier>> vinden.