8 juli 2016

De allereerste ZeeuwZe vrouwenkrant!

Geboorte van De ZeeuwZe
Op 8 december 2014 stuurden we (de redactie van toen bestond uit: Ginny, Samoa & Linda) de eerste editie van de ZeeuwZe vrouwenkrant. 
De ZeeuwZe was geboren! We maakten lijstjes van vrouwen die we graag wilden interviewen en kwamen eens per maand samen om te bomen en thee te drinken.
We hadden 50 abonnees (alleen vrienden en familie) en mailden niet eens in BCC.
Achteraf is het bijna schattig, maar onze intenties en doelen waren hetzelfde als anno nu. Verbinden vanuit vriendschap, de pareltjes van ons mooie Zeeland laten zien, bloggen en ‘gewoon’ doen wat we leuk vinden en daarmee gebruik maken van elkaars talenten.
IMG_2126
Facebook, wel of niet?
Na amper een maand kwam Patricia bij de redactie van de vrouwenkrant met haar talenten, ideeën en visie en begonnen we allerlei inspirerende, leuke nieuwe rubrieken. Onze abonnees groeide van 50 naar 150 (tot 1500) en elke maand deden we weer ons best om precies op de 8e van elke maand om 20.00 uur een nieuwe editie te mailen naar iedereen. Overigens lukte dat niet altijd.
We mailden ineens  in BCC en groeiden gestaag.
Na een paar maanden mailde iemand ons: “wordt het niet eens tijd voor een Facebook-pagina?”
Maar hebben we wel iets te vertellen? En wat moeten we dan posten?
We begonnen met 50 likes op Facebook (weer die vrienden en familie) en elke week een post. Toen kregen we een PB: misschien een website?
IMG_2125
Oooh, een website!
Van schrijven wisten we alles, maar een website? Wie, hoe, wat, nogmaals hoe? Maar we vonden het spannend en leuk. Wij willen dit!
Niek Bezuijen was onze reddende engel en trots lanceerde we een aantal weken later onze website al! Met logo (dank Rutger Rijkse) en al onze artikelen online, die voorheen in de krant stonden.
Vanaf dat moment was het even zoeken naar de manier. De krant mailen EN een website? Of?
Uiteindelijk hebben we besloten om online verder te gaan. Maar wel met elke 8e van de maand een nieuwsbrief vermomt als krant als herinnering aan onze krant. Want onze krant, die vergeten we nimmer! 
Op ons pad kwamen mooie mensen. Lianne verving Linda tijdens haar zwangerschapsverlof, maar nadat Linda haar prachtige dochter mocht verwelkomen wilden we niet meer dat ze wegging! Een blijvertje.
En na een interview met Edwin Mijnsbergen (Wij zijn de stad) kregen we ineens HET aanbod. Een nieuwe website!! Want met meer dan 10.000 unieke bezoekers moesten we een professionele slag gaan maken. Dank je wel Johan Katerberg voor je geduld met onze digilexie en gekakel tijdens de fotoshoot en vergaderingen. De website werd gebouwd!
IMG_2124
Identiteitscrisis
Maar waren we dan nog wel een krant? Of meer een platform? Wat zijn we nu?
Na wikken-wegen-wijzigen-terugwijzigen-wegen besloten we gezamenlijk om als bloggers verder te gaan. Nog steeds met lijstjes van mensen die we graag zouden willen interviewen.
We kregen vaste bloggers die elke maand hun woorden met ons deelden (momenteel 14 vaste bloggers, en 2 vloggers), en met succes. We kregen nieuwe lezers, haters (dat hoort er ook bij), nieuwe rubrieken en gingen workshops geven.
We hielden de ZeeuwZe vrouwendag editie 1 met groot succes (einde van dit jaar editie 2!!!).
Jacqueline, Niddia en Lisanne kwamen met al hun talenten bij ons clubje en zo ontmoeten we weer allerlei mooie mensen, werd ons netwerk groter en hadden we nog evenveel plezier als in 2014.
Extra extra.. read all about it! 
Ooooo, en we begonnen met VLOGGEN. Een grote droom! Domburg met veel wind was ons eerste voorzichtige begin (samen met Ginny en Gaby) en nu trakteren we onze lezers elke week op een VLOG.
EN ons eerste online programma, gemaakt door Square Fruit. Nog zo’n droom, weer een mijlpaal. En dan natuurlijk Imana met haar wekelijkse kookvlog! Ook zo leuk! Teveel om op te noemen.
WONNEN de “lokale Four Freedom Awards” in de categorie: Vrijheid van meningsuiting! En mochten het Glazen Huis in voor een diepte interview!
IMG_2121
We namen ook afscheid.
Want ook dat hoort erbij. Van miss Little Spoon bijvoorbeeld, die parallel aan ons haar eigen succesvolle pad loopt. Dank iedereen waar we afscheid van hebben moeten nemen voor het tijdelijk meelopen op ons pad.
Samenwerkingen
We werken ook samen. Met mooie vrouwen (en mannen) en andere bloggers en ondernemingen.
O, en in oktober gaan we samen met.. Oeps, dat mag ik nog niet vertellen. Maar ook dat wordt zo gaaf.
Enfin, anno nu.
Nu is het de zomer van 2016 en vieren we dit jaar ons 2jarig bestaan op GROOTSE wijze. Want als er iets te vieren valt? Dan zijn wij erbij. Graag zelfs. Of organiseren we iets om het te vieren.
Dank aan alle mensen die ons vanaf het begin steunden (de eerste posts werden door al onze vrienden en familie gedeeld), dank aan al onze lezeressen, lezers en abonnees (die nog steeds iedere maand de vrouwenkrant ontvangen) en dank voor jullie geduld en trouw.
Soms duizelt het ons hoeveel er op ons pad komt, hoeveel likes en unieke bezoekers we elke maand mogen ontvangen en de leuke (en gratis) dingen die we mogen doen om Zeeland te ontdekken.
zeeuwse 065
Tromgeroffel…
Wij leren iedere dag, maken soms ‘stomme’ fouten, wijzigen iets en wijzigen het vervolgens weer terug, zijn soms even een beetje minder blij met elkaar of met iemand anders, eten en drinken samen graag lekkere dingen, vieren alles wat er te vieren valt, vergaderen iedere maand, appen elke dag en mailen tot we een ons wegen. Schrijven, interviewen, delen, verbinden, incasseren, geven en ontvangen.. elke maand weer.
Namens Linda, Patricia, Lianne, Niddia, Lisanne, Jacqueline en ikzelf (Rachelle) presenteren we jou de ALLEREERSTE ZeeuwZe vrouwenkrant (klik op de link hieronder)! 
Editie 8 december 2014. Onze eerste stap naar het online tijdschrift van Zeeland.
Overigens zullen we de maand augustus gebruiken om een aantal oude artikelen te delen onder de #trugkieke en kun je dus al onze oude kranten lezen!
Editie 1, december 2014