18 september 2016

Met Airbnb de wereld over, heb jij daar ervaring mee?

Nieuw avontuur
Heel even staar ik vanuit onze keuken naar ons achtertuintje. Vlak daarvoor zag ik namelijk aan de binnenkant van het keukenkastje ons verlanglijstje staan met “places to GO” en mijn gedachte dwaalde direct af naar andere oorden en nieuwe avonturen!
Albanië en Kosovo STONDEN bovenaan onze lijst maar zijn nu doorgekrast. Daar zijn wij namelijk in mei met ons gezin geweest. Reizen met kinderen is zo gigantisch leuk en kan echt bijzondere deuren openen. Onze kinderen, hoe jong ook, zijn namelijk ook gek op reizen. Het straalt van ze af. En dát trekt mensen aan, toch? Ze kunnen enorm genieten van een nieuw avontuur. Ik denk dat dat komt omdat je zo intensief met elkaar optrekt, maar ook omdat wij pas op de plaats van bestemming onze dagen invullen.

Foto's, privé archief Marieke
Foto’s, privé archief Marieke

1474181878126
1474181889313
Natuurlijk hebben we wensen, maar we proberen echt elke dag te kijken hoe het met een ieder gaat en ons als gezin daar dan op in te stellen. En dát merken de kinderen. Ze horen er bij en hoe klein de input ook is ze beslissen mee in hoe de dag zal gaan.
Slapen
We slapen vaak bij lokale verhuurders, die we ofwel persoonlijk kennen of via via doorkregen. Hoe fantastisch is het namelijk als je je gezin laat kennismaken met het gewone leven daar en ze omringd worden door leeftijdsgenootjes uit die cultuur.
Op vakantie proberen we zo min mogelijk toeristische trekpleisters te bezoeken. ‘Deep down inside’ hebben we namelijk een hekel aan massa’s mensen. Wij zoeken steevast elke reis naar de lokale places to go mét daarbij een leuke vibe voor onze kinderen.
Girl sitting on the beach
We zijn niet van de extreme voorbereiding qua planning en menigeen verklaart ons vaak voor gek, omdat we reizen met drie jonge kinderen (nu 6, 4 en 1 jaar oud). Dat gezegd hebbende zijn er zeker wel een aantal zaken waar we tijdens de reis niet van afwijken en die gewoonweg geregeld móeten zijn natuurlijk!
Londen
Ineens denk ik aan nummer 3 op ons verlanglijstje; Londen.
Nou ja, het is mijn verlangen, want Peter -mijn man- is niet zo van de grote steden!! We hebben ieder zo onze eigen voorkeuren. In oktober ga ik dan ook, voor mijn gevoel sinds een lange tijd, weer een keer alleen (lees: zónder kinderen en man) op stap.
Airbnb
In oktober ga ik voor het eerst iets uitproberen wat al een tijdje op de planning staat. Ik heb mijn overnachtingen gereserveerd via AirBnB.nl?!
De ervaringen met Airbnb van mensen om mij heen zijn namelijk heel positief en als ik hun slogan lees “reserveer huizen van lokale verhuurders… en ervaar elke plek alsof je er zelf leeft,’ spreekt mij dit enorm aan.
Londen, baby
Londen, baby

Bovendien kan het -denk ik- heel goed bij ons gezin passen. Ik zie de reis naar Londen dan ook als een soort testreis, want als het bevalt is de kans groot dat wij in het voorjaar via Airbnb met ons gezin op reis gaan.
“We will find out!”

Heb jij al ervaring met Airbnb?