30 januari 2018

5x Zeeuwse bestemmingen voor op je bucketlist (hoeveel kan jij er afvinken?)!

Australië, Nieuw-Zeeland, Bali…
Dat zijn toch de bucketlist-bestemmingen? Zeker niet, want ook in Zeeland heb je prachtige (soms nog niet-ontdekte) plekken die je gezien moet hebben (wat mij betreft). En dan heb ik het niet alleen over het beklimmen van de Lange Jan in Middelburg, de Dikke toren in Zierikzee of wandelen door de modder in het land van Saeftinghe. Natuurlijk zijn dat zeker ook aanraders, maar dit zijn tips die je wellicht nog niet kende?
Hoeveel kun jij er afvinken?

NATTE LAARZENTOCHT OP THOLEN
Een avontuurlijke wandeltocht dwars door een SPECTACULAIR (natuur)gebied waar je alleen met een gids mag komen! Op avontuur dus, langs modder, over schor en slik! Zeer binnenkort ga ik samen met Zeeuwse Foodie deze tocht wandelen (en filmen). Daarover hoor je dus snel meer!
Wil je nu alvast meer erover lezen? Klik dan <<<HIER>>> 

DE MOOISTE PLEKKEN VAN ZEELAND VANUIT DE LUCHT
Twee keer heb ik de eer gehad met Prince Helikopters een rondvlucht te maken. Een vlucht over de Oosterscheldekering richting Middelburg en vervolgens terug naar Vrouwenpolder en een vlucht over de kustlijn van Walcheren. Prachtig en ZEKER de moeite en het geld waard.
Wat mij betreft echt een BUCKETLIST-ding in Zeeland!
Klik hieronder om mijn eerste helikoptervlucht te zien! En klik <<<HIER>>> om over de 10 mooiste plekken van Zeeland te lezen vanuit de lucht.


DE LEUKSTE BRUG (en picknickplaats) VAN ZEELAND?
Bij de Kreek in Veere vind je een van de leukste brug(gen) in Zeeland! Deze brug ligt in het water en als het hard waait haal je natte voeten. De brug leidt richting een touwbrug of (als je even stevig stapt zo’n 15 minuten) naar een prachtig natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen, maar waar je op (wat mij betreft) een van de mooiste plekken van Zeeland kunt picknicken.
’s Ochtends vroeg is het hier echt GEWELDIG mooi en enorm stil om te wandelen. Zomers, als het groen nog groener is, is ook een aanrader. Als je via het Veerse bos richting Kreek wandelt, stuit je op die bijzondere plek aan het water.
ONDER AAN DE VOET VAN DE ‘KERING’ 
Als je de Kampweg volgt in Westerschouwen en je parkeert je auto onderaan de duinen en je de ‘bult’ die je naar boven leidt beklimt sta je op een prachtige plek in Zeeland! Hoge duinen met echt een enorm gaaf uitzicht op de Oosterscheldekering. Wij wandelen hier graag met de honden!
Ook heel gaaf via het fietspad ‘Pijlerdam’ om langs te fietsen! Via dit fietspad heb je ook echt een subliem uitzicht. Klik <<<HIER>>> voor meer informatie over deze fietsroute.
In onderstaande video zie je trouwens hoe het eruit ziet:


PARAGLIDEN IN ZOUTELANDE
Vanwege haar hoge duinen is Zoutelande de plek om vanuit de lucht te zien (40-45 meter). Je start vanaf het wandelpad op de duinen en landt op het strand tussen de paalhoofden. HOE GAAAAAF?!!
Wil je nu jezelf ook zo vrij als een vogel voelen en hangen boven onze prachtige kustlijn, klik dan <<<HIER>>>
Punt 5 staat dus nog op mijn bucketlist en hoop ik in 2018 te gaan afvinken!!!!! 

En natuurlijk zijn er nog veel meer bucketlist-dingen te doen in Zeeland. Nu ben ik benieuwd, wat zou jij nog willen doen in Zeeland of heb jij een bucketlist-ding dat je kunt noemen?