1 juli 2018

5 vragen aan mezelf

Vaak krijg ik suggesties voor hotspots, evenementen en Festivals in mijn mailbox, maar zo nu en dan ontvang ik een uitdaging: stel JEZELF eens 5 vragen, welke vragen zouden dat zijn én wat zijn de antwoorden?
Vragen aan jezelf stellen blijkt moeilijk, want welke vraag stel je jezelf nu?
Of welke vraag ontwijk je en durf je deze uiteindelijk toch aan jezelf te stellen?
En in hemelsnaam: wat wil ik mezelf vragen?

 1. Wanneer heb jij voor het laatst iets voor het eerst gedaan?
  Alle eerste keren gaan gepaard met vlinders in mijn buik, want tenslotte heb ik het nog nooit gedaan. De eerste keer seks, de eerste keer voor een groep spreken of de eerste keer dat je zakelijk op je bek gaat. Allen gepaard met vlinders en een vleug paniek.De laatste keer dat ik iets voor de eerste keer heb gedaan is spreken voor een groot publiek tijdens mijn masterclass.
  Was ik tevreden? NEE.
  Was er ruimte voor verbetering? JA
  Vond ik het eng? JA
  Knikkende knieën en verhoogde hartslag? JA
  Maar weet je? Ik heb het wel gedaan en de volgende keer is het net iets minder spannend.Social media trainingen
 2. Wat was het beste advies dat iemand je ooit gaf?
  Iedereen maakt fouten, ook ik. Vroeger vond ik het lastig om het toe te geven wanneer ik iets ‘verkeerd’ had gedaan, schoot ik direct in de verdediging, want ik was tenslotte perfect en mocht geen fouten maken.
  Nu mag ik fouten maken van mezelf, op m’n bek gaan én durf ik dat ook toe te geven.
  Niemand is perfect in deze wereld waar we plaatjes en foto’s naar onze hand kunnen zetten door er filters over te gooien en onze gezichten zo strak kunnen retoucheren dat je niet langer herkenbaar bent op straat.
 3. Wanneer heb je voor het laatst een dag helemaal niets gedaan?
  Haha. Dat is lang geleden! Voor de ZeeuwZe werk ik zeer onregelmatig, ik kan dan een hele dag vrij zijn, maar wel ’s avonds moeten werken. Echter vanaf zaterdag 13.00 uur tot maandagochtend 7.00 uur ben ik wél vrij, maar helemaal niets doen? Dat kan ik dan ook weer niet. Vaak slinger ik tussendoor toch mijn laptop aan, of ben bezig op mijn telefoon. Hoort toch ook een beetje bij de baan. Maar een dag helemáál niets? Dat was denk ik tijdens mijn reis naar Bali, waar ik een week alleen was om te schrijven!
  Ontbijten op Bali
 4. Waarin wil je altijd kind blijven?
  Ik zie mezelf vaak als een kind dat zijn best doet in de volwassenwereld.
  Althans er zijn momenten dat het me opvalt dat ik met kinderlijke verwondering reageer, en dat dat mensen opvalt. Een mooie vlinder, een strakblauwe lucht of rollen van de duinen, dan komt het kind in mij naar boven.
 5. Wat weten de meeste mensen niet van jou?
  Dat ik diep in mijn hart een einzelgänger ben. Natuurlijk ben ik sociaal, veel zichtbaar en altijd overal te vinden waar meer dan vier mensen staan en daar geniet ik ook van. De andere kant is dat ik heel graag alleen ben. Noem heb balans.
  Ik ben in het verleden twee keer alleen op reis gegaan: IJsland en Bali, beiden een week. Ondanks dat ik mijn kinderen en man miste, vond ik het heerlijk. Alleen ontbijten, alleen aan het strand hangen (dat was natuurlijk op Bali, niet IJsland), alleen op ontdekking, alleen dineren. MEGA FIJN!
  Daarnaast bedoel ik ook met einzelgänger dat ik graag alleen met mijn gezin ben. Wij zoeken vaak geen drukke resorts op tijdens de vakanties, maar het liefst een afgelegen huisje.
  Ook thuis zijn we graag met z’n 5en. Gordijnen dicht en de wereld even buitensluiten.

Je leest nu waarschijnlijk mijn antwoorden, zonder dat je jezelf beseft hoeveel tijd en moeite mij dit heeft gekost. Het is namelijk best confronterend en daarbij wil je (in eerste instantie) het juiste antwoord geven, terwijl er géén juist antwoord is.
Eerlijk zijn naar jezelf, en nu ook naar buiten toe, dat is belangrijker.
Welke vragen zou jij aan jezelf stellen?